LU Land Frukostseminarium #9
Hur skapar vi ett livsmedelssystem som är långsiktigt hållbart och robust genom olika typer av kriser?
Krisberedskapen har fokus på konsekvenser av händelser som kan leda till extraordinära händelser i vardagen. Ett exempel på detta är avbrott i livsmedelskedjan, som kan få stora konsekvenser för en kommun och dess invånare.
Dagens seminarium handlar om i hur vi kan bygga en robust livsmedelskedja som både fungerar i vardagen och rustar samhället bättre när en oönskad händelse inträffar. Hur ser en sådan robust livsmedelskedja ut? Och vilka aktörer behöver vara involverade?
Seminariet är ett samarrangemang mellan det tematiska samverkansinitiativet LU Land och Hållbar Utveckling Skåne. Det inleds av två talare som representerar olika perspektiv i frågan, och följs av en kortare paneldiskussion med experter från forskning och samhälle. Som vanligt avslutas seminariet av en gemensam diskussion med publiken.
Datum & tid: Onsdagen, den 6 oktober 2021, kl 8:30 - 9:30
Plats: Digitalt via Zoom (möteslänk skickas till registrerade deltagare dagen innan seminariet)
Anmälningsformuläret är nu stängd. Du kan fortfarande anmäla dig genom att skicka ett mejl till juliana [dot] danhardt [at] cec [dot] lu [dot] se (juliana[dot]danhardt[at]cec[dot]lu[dot]se)
Program
Fungerar det i vardag så fungerar det i kris
Maria Lagneby, konsult vid Ohmnia processledning
På väg mot en modern livsmedelsberedskap – det nationella perspektivet
Ann Lindberg, generaldirektör vid Statens veterinärmedicinska anstalt
Panel
Maria Lagneby, Ohmnia processledning
Ann Lindberg, Statens veterinärmedicinska anstalt
Cecilia Ward, ägare och odlare, Landet oss
Moderator: Hugo Malm, folkbildare, Holma Folkhögskola